fifty-eight.nl

Een kerstcadeau voor je vader: altijd lastig

Truien heren

De kersttijd is alweer bijna aangebroken. Nog een paar dagen en dan is Sinterklaas het land weer uit en kun je de kerstboom weer gaan neerzetten. Of misschien heb je ‘m al staan. In ieder geval moeten er binnenkort weer cadeautjes onder komen te liggen. Uit onderzoek is gebleken dat de cadeaus voor vaders het moeilijkst zijn. We komen toch iedere keer weer aanzetten met truien heren, sokken, een agenda of een aftershave. Terwijl er zoveel meer te koop is. Je kunt je vader echt wel goed verwennen, ook als hij niks weet te vragen.

Verdiep je eens in zijn hobby

Want vaders hebben vaak hobby’s waar je wel iets mee kunt. Is jouw vader gek op voetbal? Koop dan eens een boek over een van zijn favoriete spelers of over “zijn” club. Speelt hij graag een spelletje? Dan kun je een mooi gezelschapsspel aanschaffen. Daar heb je dan zelf ook iets aan. Mag hij graag in de keuken staan? Dan zijn bijzondere keukenbenodigdheden wel een aanrader. Denk dan aan een stoer, lederen schort of hele mannelijke keukenhandschoenen. Maar ook als je vader graag fietst, dan kun je daar best iets mee. Denk er in ieder geval goed over na, nog voor je de stad in gaat. Want op zoek naar het perfecte cadeau zonder dat je weet wat je zoekt, dat werkt niet.

Geef een belevenis

Je hoeft niet altijd iets tastbaars te geven. Je kunt je vader ook een dagje weg geven. Met jou natuurlijk. Een dagje naar een voetbalstadion mét rondleiding bijvoorbeeld. Of lekker een avond met z’n tweeën naar de film. Moeders redt zich wel even. Maak samen met je vader herinneringen waar je nog lang en met veel plezier op kunt terugkijken. Al ga je gewoon een nachtje (!) vissen. Het zal de band tussen jou en je vader altijd sterker maken. En misschien doe je alvast ideeën op voor volgend jaar. Schrijf deze dan op.

Geef iets terug

Hebben jouw ouders nog dozen vol foto’s van vroeger liggen? Dan is het wel een leuk idee om daar een mooi fotoboek van te (laten) maken. Maar je kunt e ook de meest dierbare foto´s uitvissen en deze (laten) bewerken tot een prachtige wanddecoratie op metaal, canvas of hout. De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos. Je moet er misschien wat meer moeite voor doen, maar de glimlach van je pa gaat al die extra moeite het meer dan waard maken.

Mobiele versie afsluiten